Veelgestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen over Green and Blossom en de handgemaakte sojakaarsen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op!

Over de producten

Wat zijn de brandinstructies?

Aangezien de kaarsen van Green and Blossom handgemaakt zijn, branden ze net iets anders dan machinaal geproduceerde kaarsen van paraffine. Hieronder lees je hoe je jouw kaars optimaal kunt laten branden.

Korte lont

Let er voor elke brandbeurt op dat de lont niet te lang is en geen zogenoemde ‘champignon’ heeft. Trim de lont elke keer voordat je de kaars aansteekt tot 0,5 cm boven het kaarsvet. Gaat de lont roken of de vlam flikkeren? Knip de lont dan nog een stukje af. Door de lont kort te houden smelt de kaars veel rustiger en langzamer. Zo voorkom je ook dat de kaars zwarte vegen krijgt. Het advies is om de kaars maximaal 2-4 uur per keer te laten branden.

Voorkom tunnelvorming

Zorg er ook voor dat je de kaars lang genoeg brandt zodat het hele oppervlakte is gesmolten. Dit is vooral belangrijk wanneer je de kaars voor het eerst aansteekt. Als je de kaars steeds gedurende korte periodes brandt, zal niet alle was smelten waardoor je een soort tunnel krijgt.

Houd de lont in het midden van de kaars

Wanneer de kaars bijna is opgebrand kan het zijn dat de lont gaat drijven. Zorg er daarom voor dat de lont goed in het midden blijft, wanneer je de kaars verplaatst zodat alle sojawas opgebrand kan worden. Bij het uitblazen van de kaars kan de lont ook verschuiven, je kunt de lont weer in het midden plaatsen met behulp van een prikker.

Het glas wordt heet

Pas ook op dat het glas heet wordt tijdens het branden. Het is bovendien aan te raden een onderzetter onder de kaars te zetten wanneer de kaars bijna is opgebrand. Zo voorkom je dat je brandafdrukken krijgt op je tafel.

Zijn de kaarsen gemaakt van natuurlijke was?

Jazeker, alle kaarsen zijn gemaakt van biologische sojawas. In tegenstelling tot paraffinekaarsen of kaarsen van bijenwas, is sojawas een natuurlijke grondstof. De kaarsen van Green and Blossom zijn dus vegan en cruelty free. Bovendien branden kaarsen van sojawas 45%-50% langer ten opzichte van kaarsen van paraffine. De kaarsen van Green and Blossom branden dan ook 30-35 uur. Ook komt er geen schadelijke roet vrij, waardoor sojakaarsen een duurzame en milieuvriendelijke keuze zijn.

Kan ik het glazen potje opnieuw gebruiken?

Jazeker, we zijn voorstander van hergebruik. Je kunt het glas vullen met gedroogde kruiden of een waxinelichtje. Ook kun je er een kleine plantje in zetten of het potje gebruiken als bewaarpotje. Door de kurk is het potje afsluitbaar.

Wanneer de kaars op is, kun je resterende sojawas eenvoudig verwijderen met heet water en afwasmiddel. Je kunt het potje, nadat de kaars volledig is opgebrand, ook in de vaatwasser doen.

Verzenden en retourneren

Wat is de levertijd?

Jouw bestelling wordt binnen 1-3 werkdagen verstuurd. Weet je niet zeker of je het pakket in ontvangst kunt nemen? Tijdens het afrekenen kun je ervoor kiezen om je bestelling af te halen bij een PostNL afhaalpunt.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland
De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 6,50. Je kunt ervoor kiezen om je bestelling op een adres in Nederland te laten bezorgen of om het pakket op te halen bij een PostNL servicepunt. Benieuwd welk servicepunt bij jou in de buurt zit? Bekijk de locatiewijzer op de website van PostNL.

België
De verzendkosten naar België bedragen € 9,15. Je kunt ervoor kiezen om je bestelling op een adres in België te laten bezorgen of om het pakket op te halen bij een PostNL servicepunt. Benieuwd welk servicepunt bij jou in de buurt zit? Bekijk de locatiewijzer op de website van PostNL.

Gratis verzending
Vanaf € 50,- wordt je bestelling gratis verzonden binnen Nederland en vanaf € 65,- naar België.

Kan mijn bestelling naar België verzonden worden?

Jazeker, we versturen bestellingen ook naar België.

Door welke vervoerder wordt mijn bestelling verzonden?

Je bestelling wordt verzonden met PostNL. Nadat jouw bestelling is geplaatst krijg je een Track & Trace code, zodat je jouw bestelling kunt volgen.

Bestellen en betalen

Hoe kan in betalen?

Je kan bij ons betalen met iDEAL, PayPal, Creditcard en Bancontact. Ook kun je ervoor kiezen om het bedrag over te schrijven. Let er hierbij op dat je bestelling pas wordt verzonden wanneer het bedrag door ons is ontvangen.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Wij hopen dat je blij bent met je bestelling. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je jouw (volledige) bestelling binnen 14 dagen retourneren. Stuur hiervoor een mail naar info@greenandblossom.nl met het bestelnummer en het product of meerdere producten die je wilt retourneren. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. Wanneer wij het product in de originele verpakking en onbeschadigd retour hebben ontvangen, storten wij het bedrag van het product of jouw bestelling terug op je bankrekening.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Het is mogelijk om je bestelling op afspraak op te halen in Alphen aan den Rijn. Stuur ons even een mail, voordat je je bestelling plaatst, dan maken we een afspraak en sturen we je een code voor in de webshop zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen.

Retailer worden

Wil je een verkooppunt worden?

Leuk dat je interesse hebt om de producten van Green and Blossom te verkopen. Om een verkooppunt te worden vragen we je om een mail te sturen naar info@greenandblossom.nl waarin je wat vertelt over je bedrijf. Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met je opnemen.