Over ons

Marleen_Green_and_Blossom

Leuk dat je Green and Blossom bezoekt. Ik ben Marleen (30 jaar) uit Alphen aan den Rijn en dit is mijn duurzame webshop met handgemaakte sojakaarsen, koolzaadkaarsen, diffusers, cadeau pakketten en accessoires. 

Ik probeer een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk op de wereld neer te zetten, daarom zijn alle kaarsen gemaakt van biologische sojawas of Europese koolzaadwas en de diffusers op basis van een ecologische basisvloeistof.

Over de kaarsen

In tegenstelling tot paraffine kaarsen of kaarsen van bijenwas, zijn sojawas en koolzaadwas natuurlijke grondstoffen. Bovendien branden kaarsen van soja- of koolzaadwas langer dan kaarsen van paraffine. Zo branden de grote sojakaarsen van Green and Blossom maar liefst 30 tot 35 uur en de kleine sojakaarsen 15 tot 20 uur. Tip: lees de brandinstructies zodat jouw kaars optimaal brandt.

Ook komt er bij het branden van natuurlijke kaarsen geen schadelijke roet vrij, waardoor soja- koolzaadkaarsen een milieuvriendelijke keuze zijn. Doordat de kaars geen roet uitstoot, blijft de luchtkwaliteit behouden, ook krijg je minder snel hoofdpijn dan kaarsen van aardolie en synthetische geurolie.

Sojakaarsen
Natuurlijke geurstokjes bloemig

Over de diffusers

Duurzaamheid vind ik heel belangrijk. Daarom zijn de diffusers gemaakt op basis van een milieuvriendelijke basisvloeistof. Deze vloeistof is ontworpen om langdurige geurverspreiding te bieden. In tegenstelling tot de gebruikelijke op olie gebaseerde oplosmiddelen, kies ik voor een oplosmiddel op basis van plantaardige grondstoffen. Dit betekent dat de diffusers geen schadelijke vluchtige stoffen en chemicaliën bevatten, waardoor je met een gerust hart een duurzame keuze maakt.

Duurzame verpakking

De verpakking van de producten in het assortiment is duurzaam en zero-waste, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van plastic. De kaarsen kun je tussen de brandbeurten eenvoudig bewaren door de deksel erop te doen. Gemorste of resterende soja- of koolzaadwas is eenvoudig te verwijderen met heet water en zeep. Het glazen potje waarin de kaars zit kun je dus, nadat de kaars is opgebrand, makkelijk schoonmaken en hergebruiken als bijvoorbeeld een thee- of kruidenpotje. De flesjes van de diffuser kun je een tweede leven geven als (droog)bloemen vaasje.

Green_and_Blossom_duurzaamheid

Groen te werk

Green and Blossom maakt zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke en duurzame materialen, zonder plastic. Ik verstuur jouw bestelling zo veel mogelijk met hergebruikt (opvul)materiaal. Het kan dus zijn dat jouw pakket plastic bevat, maar dit is uitsluitend hergebruikt opvulmateriaal. 

Tot slot, is deze website op een groene manier gehost bij Vimexx, dat houdt in dat de hostingpartij gebruik maakt van groene energie.

Deze website is groen gehost.