Over ons

Marleen_Green_and_Blossom

Leuk dat je Green and Blossom bezoekt. Ik ben Marleen (30 jaar) uit Alphen aan den Rijn en dit is mijn kleinschalige webshop met duurzame, handgemaakte sojakaarsen. Ik probeer persoonlijk een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk neer te zetten op de wereld, daarom zijn alle kaarsen gemaakt van biologische sojawas.

Over sojawas

In tegenstelling tot paraffine kaarsen of kaarsen van bijenwas, is sojawas een natuurlijke grondstof. Bovendien branden kaarsen van sojawas langer dan kaarsen van paraffine. Zo branden de grote kaarsen van Green and Blossom maar liefst 30 tot 35 uur en de samples 15 tot 20 uur. Lees de brandinstructies zodat jouw sojakaars optimaal brandt.

Ook komt er bij het branden van een sojakaars geen schadelijke roet vrij, waardoor sojakaarsen een milieuvriendelijke keuze zijn. Doordat de kaars geen roet uitstoot, blijft de luchtkwaliteit behouden, ook krijg je minder snel hoofdpijn dan kaarsen van aardolie en synthetische geurolie.

Sojakaarsen_duurzaam

Duurzame verpakking

De verpakking van de sojakaarsen is helemaal duurzaam en zero-waste, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van plastic. Door de deksel kun je de kaars tussen de brandbeurten eenvoudig bewaren. Gemorste of resterende sojawas is eenvoudig te verwijderen met heet water en zeep. Het glazen potje waarin de sojakaars zit kun je dus, nadat de kaars is opgebrand, makkelijk schoonmaken en hergebruiken als bijvoorbeeld een thee- of kruidenpotje.

Groen te werk

Green and Blossom maakt zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke en duurzame materialen, zonder plastic. Wij versturen jouw bestelling zo veel mogelijk met hergebruikt (opvul)materiaal. Het kan dus zijn dat jouw pakket plastic bevat, maar dit is uitsluitend hergebruikt opvulmateriaal. 

Tot slot, is deze website op een groene manier gehost bij Vimexx, dat houdt in dat de hostingpartij gebruik maakt van groene energie.

Deze website is groen gehost.