VERZENDING BINNEN 1-2 WERKDAGEN

GRATIS VERZENDING VANAF €50 NL & €65 BE

Bij Green and Blossom hechten we veel waarde aan milieuvriendelijkheid. Onze kaarsen maken we van sojawas of koolzaadwas. Hoe we tot deze natuurlijke grondstoffen zijn gekomen komt eigenlijk door de reputatie van de traditionele grondstoffen: paraffine en stearine.

Het verhaal achter paraffine

Kijk maar eens waar een kaars uit de winkel van is gemaakt, grote kans dat de kaars paraffine bevat. Sterker nog, de meeste kaarsen in de winkels zijn van paraffine gemaakt. Paraffine heeft niet zo’n goede reputatie. Dit komt omdat het een restproduct uit de aardolie-industrie is. Daardoor is het makkelijk verkrijgbaar. 

Het is nou niet echt een prettig idee dat je een aardolieproduct aansteekt. Als je een kaars van paraffine aansteekt komen tijdens het branden (kleine hoeveelheden) giftige stoffen vrij, zoals benzeen en tolueen.

Daar komt bij dat paraffine per schip wordt vervoerd. Bij het schoonmaken van schepen wordt afvalwater (met paraffineresten) in zee geloosd. Dit heeft nadelige gevolgen voor de oceanen en het zeeleven. 

Paraffine is dan ook niet niet-biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat het lang duurt voordat het in de natuur afbreekt. 

Nadelen van paraffine kaarsen

Palmolieplantage

En stearine dan?

Een andere veelgebruikte grondstof in traditionele kaarsen is stearine. Dat kan op 2 manieren worden gemaakt. Enerzijds van het vet van dierlijk slachtafval en tegenwoordig ook steeds meer van palmolie. Palmolie staat bekend om het kappen van de regenwouden in Indonesië en Maleisië, waar palmolie op grote schaal wordt verbouwd. Dit heeft helaas negatieve effecten op de lokale bevolking, de biodiversiteit en inheemse diersoorten.

Ontdek de handgemaakte kaarsen van Green and Blossom. Bekijk onze prachtige collectie van sojakaarsen en koolzaadkaarsen, gemaakt met biologische sojawas of Europese koolzaadwas. En maak een milieuvriendelijke en duurzame keuze.

Ontdek het assortiment

Sojawas kaarsen handgemaakt

Bij Green and Blossom hebben we een uitgebreid assortiment aan sfeervolle sojakaarsen. Van rustgevende lavendel tot verkwikkende citrusgeuren. Kies jouw favoriete geur en formaat, en laat je betoveren door de warme en ontspannende sfeer die de kaarsen creëren. Daarnaast bevat ons assortiment prachtige koolzaadkaarsen, zonder geur of andere toevoegingen.

Wil je genieten van het sfeervolle licht van natuurlijke kaarsen? Bestel dan nu jouw favoriete kaars. De kaarsen worden met liefde en zorg gemaakt. 

Inspiratie ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig jouw dosis happiness en tips voor een bewuste lifestyle in je inbox!

Kaars koolzaadwas

De leukste inspiratie ontvangen?

Meld je aan en ontvang regelmatig jouw dosis happiness, inspiratie en tips voor een bewuste lifestyle in je inbox!

×