Waarom kiezen voor natuurlijke kaarsen?

Mijn zoektocht naar natuurlijke kaarsen begon in 2020 toen ik (Marleen) mij af begon te vragen waar gewone kaarsen eigenlijk van gemaakt worden. Ik kwam er gelukkig achter dat er milieuvriendelijke alternatieven zijn en wil iedereen kennis laten maken met de voordelen van natuurlijke kaarsen. Ik neem je dan ook graag mee waarom ook jij zou moeten kiezen voor natuurlijke kaarsen.

Waar worden kaarsen van gemaakt?

Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat de meeste kaarsen worden gemaakt van paraffine of stearine. Paraffine is een restproduct uit de aardolie-industrie en stearine is ofwel een dierlijk afvalproduct of het wordt van palmolie gemaakt. Ik maak liever kaarsen op basis van duurzame grondstoffen. Zodoende maak ik alle kaarsen van natuurlijke wassoorten.

Natuur op z’n best

Biologische sojawas en Europese koolzaadwas zijn veel milieuvriendelijker dan paraffine en stearine. Bij het branden van paraffinekaarsen komt er schadelijke roet met giftige stoffen vrij, zoals benzeen en tolueen. Bij het branden van natuurlijke kaarsen komt geen schadelijke roet vrij. Natuurlijke kaarsen branden niet alleen schoner, maar ook langer dan kaarsen van paraffine. Bovendien zijn soja en koolzaad hernieuwbare ingrediënten. Dit houdt in dat het niet opraakt, het kan telkens opnieuw gezaaid en geoogst blijven worden. In meerdere opzichten zijn natuurlijke kaarsen dus een duurzame en groene keuze.

Sojabonen

Ontspanning en rust

Door voor natuurlijke kaarsen te kiezen maak je niet alleen een bewuste keuze voor het milieu maar ook voor jezelf. Onze geurkaarsen zijn perfect voor het creëren van een gezellige sfeer in huis. Ervaar de voordelen van natuurlijke, duurzame en heerlijk ruikende geurkaarsen. Kom even tot rust na een lange of vermoeiende dag door een lekker kopje thee te pakken, een goed boek open te slaan of rustgevende muziek op te zetten. Creëer je eigen genietmomentje.

Voordelen natuurlijke kaarsen

Tips voor het branden van natuurlijke kaarsen

Bij het branden van deze kaarsen is het raadzaam om te genieten van het langzame proces. Handgemaakte kaarsen branden namelijk anders dan kaarsen uit de winkel. Laat de kaars allereerst lang genoeg branden, zodat de was gelijkmatig smelt en voorkomt dat er een tunnelvorming ontstaat. Zorg er ook voor dat de lont niet te lang is voordat je de kaars aansteekt. Knip de lont voor elke brandbeurt tot 0,5 cm boven het kaarsvet af. Meer tips? Met onze brandinstructies geniet je het langst van je natuurlijke kaars.

De lekkerste natuurlijke kaarsen

De geurkaarsen van Green and Blossom zijn natuurlijk voorzien van een heerlijke geur. De geurcombinaties zijn met zorg samengesteld, zodat jij uit de lekkerste geuren kan kiezen. Maak de winterdagen gezelliger met een kaars met citrusgeur of specerijen. Of kom op een zwoele zomeravond tot rust met een heerlijke jasmijngeur. Voor welke gelegenheid je een natuurlijke kaars zoekt, er zit vast een geur tussen die jou het meest aanspreekt. Neem eens een kijkje bij onze handgemaakte koolzaadkaarsen, sojakaarsen en waxinelichten.

Natuurlijke geurkaarsen

Kom alles te weten

Heb je nog andere vragen over natuurlijke kaarsen? Veel vragen worden beantwoord bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, laat het dan weten. Het hele proces wordt met veel liefde en passie door mijzelf gedaan, van het maken van de kaarsen, het uitzoeken van de geuren, tot het inpakken en versturen van jouw bestelling.

Marleen van Green and Blossom

Marleen heeft Green and Blossom in 2020 opgericht, omdat zij erachter kwam dat veel kaarsen worden gemaakt van een afvalproduct uit de aardolie-industrie: paraffine. Ze ging zelf natuurlijke kaarsen maken van sojawas en koolzaadwas, zodat iedereen kan genieten van duurzame kaarsen. Met Green and Blossom biedt zij nog meer producten aan. Allemaal voor een moment van rust, ontspanning en een sfeervol huis. Ze blogt regelmatig over alledaagse onderwerpen.

* verplicht

BEWUSTE LIFESTYLE TIPS

ONTSPANMOMENTJES

JOUW DOSIS HAPPINESS

Laat een reactie achter

Updates ontvangen?
Laat het weten als er
Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Je gegevens:

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties