Ontdek de leukste biologische markten

Een biologische markt bezoeken is misschien niet iets waar je snel aan denkt, maar is wel hartstikke leuk. Door heel het land worden jaarrond eerlijke, unieke en biologische markten georganiseerd waar je een breed scala aan duurzame, natuurlijke en handgemaakte producten kan ontdekken. Met deze blog inspireren we je met een greep uit die leuke markten. Wie weet kom je Green and Blossom ook tegen op een markt!

Volop biologisch

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert Wij Telen Groente een BioMarkt in de Haarlemmer Kweektuin. Op deze biologische markt in Haarlem vind je allerlei kramen met lokaal geproduceerde, duurzame en biologische producten zoals brood, gebak, kaas, groente, wijn, bloembollen, onze kaarsen en nog veel meer! Als bezoeker is het sowieso leuk om de Haarlemmer Kweektuin te bezoeken. Zo vind je er een kabouterpad en natuurspeelplek voor kleine kinderen. Of je kunt gaan lunchen bij het Kweekcafé, informatie opdoen bij het Natuur en Milieu Educatie Centrum of een bezoekje brengen aan het atelier van Nederlands Hout. Een duurzame plek die bruist van de groene initiatieven.

Biologische markt Haarlem

Appels plukken in een boomgaard

Op Landgoed de Olmenhorst in Lisse groeien de lekkerste biologische appels en peren. Laat deze boomgaard nou net de locatie zijn van de Plukmarkten die elk jaar in september en oktober worden georganiseerd. Je bezoekje aan de markt kan je dus combineren met de jaarlijkse appelpluk. De Plukmarkten zijn geïnspireerd op Franse markten en staan vol met bijzondere en duurzame producten en lekker eten. Ben je van plan om naar de zelfpluk te gaan? Zorg er dan voor dat je reserveert via de website van de Olmenhorst.

Plukmarkt Olmenhorst

Ontdek een groene inspiratielocatie

Woon je in de omgeving van Laren? Dan ben je bij de biologische markt van de Groene Afslag aan het juiste adres voor eerlijke, biologische, circulaire of lokale producten. De Groene Afslag wil, onder andere met de biologische markt, laten zien dat we de wereld kunnen vergroenen. Het is een bruisende plek met een plant-based restaurant, werkplaats, evenementenlocatie en flexwerkplekken. In het kader van verandering worden er ook regelmatig masterclasses en workshops georganiseerd. Deze plek bruist van de energie en inspiratie.

De Groene Afslag biologische markt

Markten op bijzondere plekken

Op de Trots Markt kom je in contact met bevlogen ondernemers die passie hebben voor wat ze aanbieden. Op de markt vind je pure en duurzame producten met een eerlijk verhaal. Trots Markt is altijd op een bijzondere locatie in Nederland, zo ook bij kasteel Groeneveld in Baarn of bij Fort Isabella in Vught. Elke locatie brengt een unieke sfeer met zich mee, waardoor de markten extra sfeervol en gezellig zijn. Struin over de markt en ontdek het gevarieerde aanbod aan mooie en lekkere producten en geniet van de prachtige omgeving, het landgoed of kasteel.

Trots markt

Zeldzame ontdekkingen

Zeldzaam Mooi is een markt met respect voor natuur, cultuur en mens en die iets bijdraagt aan de omgeving, in plaats van dat het ten koste gaat van de omgeving. De Zeldzaam Mooi markten vind je op meerdere locaties door heel Nederland, bijvoorbeeld op het marktplein in Gouda of het Sonsbeekpark in Arnhem. De markten zijn niet volledig gericht op het aanbieden van biologische producten, maar je vindt er wel zeldzame, mooie en lokale producten van regionale ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt of zelfontworpen. Je vindt er ook ambachtelijke en biologische lekkernijen. Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt zo bijzonder. De markten zijn hartstikke leuk om te combineren met een stedentrip.

Zeldzaam mooi markt

Welke biologische markten ga jij bezoeken?

En? Staat er een biologische markt of andere duurzame markt tussen die jou aanspreekt? Maak er een leuk dagje uit van en ontdek wat de duurzame ondernemers te bieden hebben. Zo ondersteun je lokale initiatieven en kleine ondernemers en ga je naar huis met mooie producten die bijdragen aan een betere wereld. Benieuwd of je Green and Blossom tegenkomt op een markt? Bekijk dan onze verkooppunten!

Marleen van Green and Blossom

Marleen heeft Green and Blossom in 2020 opgericht, omdat zij erachter kwam dat veel kaarsen worden gemaakt van een afvalproduct uit de aardolie-industrie: paraffine. Ze ging zelf natuurlijke kaarsen maken van sojawas en koolzaadwas, zodat iedereen kan genieten van duurzame kaarsen. Met Green and Blossom biedt zij nog meer producten aan. Allemaal voor een moment van rust, ontspanning en een sfeervol huis. Ze blogt regelmatig over alledaagse onderwerpen.

* verplicht

BEWUSTE LIFESTYLE TIPS

ONTSPANMOMENTJES

JOUW DOSIS HAPPINESS

Laat een reactie achter

Updates ontvangen?
Laat het weten als er
Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Je gegevens:

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties