Hoe werkt een geurbrander?

Een geurbrander is een prachtige manier om je huis te vullen met heerlijke geuren en tegelijkertijd een ontspannen sfeer te creëren. Geurbranders zijn veelzijdig in gebruik en dat maakt ze zo’n geweldige toevoeging aan je interieur. Maar hoe werkt zo’n geurbrander eigenlijk?

Je kunt een geurbrander op drie manieren gebruiken: met etherische oliën, waxmelts of amberblokjes.

Water met etherische olie

Voor het gebruik van etherische oliën vul je de geurbrander tot tweederde met water en voeg je 4-6 druppels etherische olie toe. Je kunt hiervoor elke etherische olie gebruiken die je wilt. Voor een heerlijke geurcombinatie kun je meerdere oliën met elkaar combineren. Steek vervolgens een waxinelichtje aan onder de geurbrander. Het waxinelichtje verwarmt het water met daarin jouw favoriete geur. Na enkele minuten ga je de geur al ruiken.

Waar je rekening mee moet houden is dat het water met de etherische oliën geheel zal verdampen. Houd de geurbrander dus in de gaten, het is niet aan te raden om een geurbrander zonder inhoud te laten branden. Vul de geurbrander weer aan met water en voeg opnieuw wat etherische olie toe. Je kunt eindeloos variëren met de geuren die je gebruikt.

Waxmelts

Waxmelts zijn een andere populaire optie. Leg een waxmelt op de brander en steek een waxinelichtje aan. Doordat de was smelt, verspreidt de geur door de kamer. Je hebt hierbij dus geen water nodig. Wanneer je klaar bent, blaas je het kaarsje uit en zal de was weer stollen voor hergebruik. Als de geur minder wordt kun je een nieuwe waxmelt in de geurbrander leggen.

Amberblokjes

Wil je amberblokjes gebruiken? Doe dan wat kaarsvet in de geurbrander en rasp vervolgens wat van je amberblokje bij het kaarsvet. Door je amberblokjes te combineren met kaarsvet voorkom je dat het amberblokje gaan roken en beschadiging aan de geurbrander veroorzaakt. Je kunt hiervoor onze handgemaakte waxinelichten van biologische sojawas gebruiken. Als de geur van het amberblokje afneemt, voeg je gewoon weer wat rasp toe. Wist je dat je rasp ook in je stofzuigerzak kan doen? Zo wordt stofzuigen echt een feestje.

Hoe maak je een geurbrander schoon?

Is de geur van een waxmelt of amberblokje vervlogen? Maak jouw geurbrander dan even schoon. Om je geurbrander schoon te maken, steek je een waxinelichtje aan totdat de randen van de was vloeibaar worden. Duw dan de wax uit de geurbrander en maak de brander schoon met wat keukenpapier.

Extra tips voor een geurbrander

Met deze tips kun je optimaal genieten van je geurbrander!

  • Laat je geurbrander met een brandend waxinelichtje niet onbeheerd achter.
  • Houd het brandende waxinelichtje in de gaten en blaas het uit als je de kamer verlaat.
  • Laat de geurbrander nooit zonder inhoud branden.
  • Gebruik uit voorzorg je geurbrander niet langer dan 4 uur. Gebruik waxinelichtjes met een maximale brandduur van 4 uur.

Krijg je nu ook zo’n zin om een geurbrander in huis te halen en te genieten van een heerlijke geur in huis? Laat hieronder weten wat jouw ervaring is met een geurbrander en welke tips jij nog hebt!  

Marleen van Green and Blossom

Marleen heeft Green and Blossom in 2020 opgericht, omdat zij erachter kwam dat veel kaarsen worden gemaakt van een afvalproduct uit de aardolie-industrie: paraffine. Ze ging zelf natuurlijke kaarsen maken van sojawas en koolzaadwas, zodat iedereen kan genieten van duurzame kaarsen. Met Green and Blossom biedt zij nog meer producten aan. Allemaal voor een moment van rust, ontspanning en een sfeervol huis. Ze blogt regelmatig over alledaagse onderwerpen.

* verplicht

BEWUSTE LIFESTYLE TIPS

ONTSPANMOMENTJES

JOUW DOSIS HAPPINESS

Laat een reactie achter

Updates ontvangen?
Laat het weten als er
Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Je gegevens:

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties